Лятото наближава. След пролетното почистване идва време за сезонния ремонт. Започнахте ли го вече?  Ние – да. В новия апартамент, в който ще живея със съквартиранта ми, трябва да поразчистим. И така запретнахме ръкави.

Та, като цяло за ремонтите: Времето е почити идеално, стига да не работите по фасадата на дома си, тъй като вижте какво става с тези дъждове. Но пък ако ще слагате шкафове, боядисвате или полагате плочки в банята, няма какво да ви притеснява дъжда. Сега да пооставим климатичните условия и да погледнем към други стратегически въпроси около ремонтните дейности.

home-repair-1Трябва да знаете, че преди да стартира един проект ви трябва известно време за подготовка. Най-важната част от планирането на ремонтните работи е финансирането на проекта. По магазините има много евтини строителни материали, но няма нищо безплатно, а знаете, че ремонт без пари не се прави, колкото и минимален да е. Сами ще видите, че когато започнете ще излязат много непредвидени разходи, затова подгответе се най-вече финансово, за да може ремонтът да приключи навреме, а не да продължи с векове :). Когато изготвяте бюджета за вашия ремонт умножете го по две и ще видите реалната сума, която ще ви трябва. Когато подготвите тази част, друго важно, което трябва да вземете под внимание е времето, което ще ви отнеме. Макар да съм млад много съм помагал и имам опит с ремонтите. Даже мога да изведа формулата: планираното от вас време по три. Но не се обезкуражавайте! Ремонтът наистина не е шега работа, въпреки че понякога може да бъде много забавно 🙂

Планираме ремонт
Rate this post

Google+ Comments