New Year 2015Дойде и това време от годината – вечерта преди Нова година. Предполагам, че вече всички сте решили как ще празнувате и с кого. Пожелавам ви да си изкарате чудесно и да се заредите с положителна енергия за следващите 356 дни. Не забравяйте обаче, че 1-я януари освен първия ден от 2015-а година е и Васильовден.

Защо ви го казвам?

Защото е хубаво да се подготвите с подарък, ако в компанията ви ще присъства някой Васил, Василкa, Вeсeлин, Вeсeлинa, Вeсeлa или друг именник със сходно име. Конфузно се получава, ако той или тя започне да черпи всички под ред, а вие се окажете с голи ръце и неподготвени за случая. Затова внимавайте и бъдете една крачка напред.

И още нещо. Васильовден е известен още и като Сурваки или Сурва и това е още една причина да се подготвите за вечерта. Ако ще отбелязвате настъпването на Новата година семейно, задайте си въпроса: Ще ме сурвака ли някой? Ще има ли малки и не толкова малки деца, които да ме потупат с дряна по гърба и да рецитират “Сурва, сурва година, Весела година… до година до амина”. Ако ще присъстват такива, пригответе си в джоба по няколко банкноти, които да дадете на сурвакарчетата… ще да ви нужни.

Днес е Нова година, утре Васильовден
Rate this post

Google+ Comments