Обичам да споря! Особено ако имам достоен опонент, с когото да го правя.

Привърженик съм на идеята, че истината се ражда в спора и затова винаги се старая да провокирам отсрещната страна да изкаже мнението си. Бързам да кажа, че не съм хейтър и не избързвам да споря при всеки удобен случай, не.

Моята философия е следната. Ако не си наясно, спори. Ако те опровергаят с явни доказателства, че грешиш, признай, че си объркал. Не бягай от отговорност, но и не се съгласявай веднага.

Така например с един приятел наскоро спорихме дали Алберт Айнщайн е бил германец или австриец. И двамата се съгласихме, че името му, ако не друго, звучи немско. Да, обаче и в Австрия говорят на немски, противеше се моят приятел. Аз пък без да съм 100% убеден, твърдях, че Айнщайн е родом от Германия. Всеки от нас изтъкваше каквитоstock-footage-businessman-arguing-with-businesswoman-over-white-background доводи се сети в своя полза, но накрая решихме да проверим истината в Уикипедия.

Аз спечелих! Видях, че Айнщайн е родом от град Улм, Германия. Не бях убеден, но спечелих. Това имам предвид като казвам да спорите дори когато не знаете истината. Важно е да имаш мнение, което да отстояваш.

Изкуството на спора
Rate this post

Google+ Comments