“Марсианецът” се оказа един доста симпатичен филм. Лек и интересен, при това без излишни ужасии и хиперболизиран екшън, което го прави и доста подходящ за жени. 😉

Историята разказва накратко онова, което показва трейлърът. По време на първата човешка мисия на Марс се извива силна марсианска буря, която кара експедицията да съкрати престоя си и да се отправи обратно към Земята. Един от астронавтите претърпява злополука и останалите от екипажа го оставят, мислейки го за мъртъв. На следващия марсиански ден обаче той се събужда пострадал, но жив… и сам. Ще трябва да се опита да оцелее сред пустошта толкова време, колкото ще отнеме спасителната операция.

Това, което трейлърът само загатва, е невероятно интелигентния хумор, който самият Деймън ръси по време на самотния си престой. Много добре се връзват и научните постижения на човечеството, които Мат използва, за да остане жив. Чудесни и хитроумни са решенията, които прилага, за да поддържа контакт със Земята.

За жалост няма как да ви разкажа всичко с дозата хумор и любопитство, което предизвиква филмът. Затова ще ви препоръчвам да го гледате като едно приятно прекарване на 2 часа и 20 минути. Оставям ви в компанията на избран момент – прелюда към доста колонизиращ престой на Марс.

Когато на Марс откриха вода, Мат Деймън отглеждаше картофи
Rate this post

Google+ Comments