Преди няколко дни попаднах на доста интересна статия в мрежата за метросексуалните мъже. Бих искал да вметна, че честно казано не разбирам, независимо че съм млад ( Да го кажа и по друг начин: Смятам за много тъпо!) да се правят подобни квалификации на определена група мъже или жени, които желаят да поддържат точно определен стил.

Смятам, че половете са два, две са и ориентациите – хетеросексуална и хомосексуална. Всички други – транс-, метро-, лъмбър – са някакви странни определения, чрез които очевидно се иска да се покаже някаква модна принадлежност или друго.

Г111ледам сега мустаци и бради са модерни, както беше модерно да си епилираме гърдите. Но какво значение има всичко това, всъщност? Аз лично не бих искал и няма да ми е никак приятно някой да ми лепне етикет метросексуален, защото си подстригвам веждите, например. Напротив, има някои процедури, които смятам за наложителни.

Жените са си жени. Те по природа са по-нежни и не толкова космено обременени. Но ние мъжете имаме повече проблеми в това отношение. Сред представителите на нашия пол има доста силно окосмени в зоната на ушите, веждите, раменете, гърба дори. Означава ли че трябва да изглеждаме като Йети, когато сме на плажа или да плашим хората, с които общуваме, с бушменските си вежди, които при някои изглеждат досущ като козирка, или пък космите, които грозно излизат от ушите. Последното специално е много “симпатичен” ген, който се предава единствено от баща на син по права линия.

Точно такива мъже не показват мъжественост по този начин, а липса на хигиена. Изглеждат немарливо. Да не говорим, че през лятото трябва да взимат душ постоянно. Най-добрият вариант за тях е точно обезкосмяването. За по-приличен вид, за привлекателност и самочувствие, и най-важното – за личен комфорт на тялото. И това не означава, че имат различна сексуална ориентация, а че желаят да се чувстват чисти и спретнати.

Мъжка суета или хигиена?
Rate this post

Google+ Comments