Най-накрая сте решили да заживеете отделно от родителите си. Поздравления! Това е голяма стъпка. Все пак вече не сте дете, време е да тръгнете по своя път на самостоятелност и отговорност. Готвеното на мама и финансовата помощ на татко със сигурност са незаменими, но в един момент все ще трябва да се научите да разчитате на себе си.

How-to-Negotiate-a-Lower-Rent-Payment-on-Your-FlatМоже би ви трябват няколко съвета по наемането на апартамент от чисто практическа гледна точка, ако все още нямате опит с това. Двете неща от особена важност са бюджета и локацията. Определете си горна граница на сумата, която може да си позволите да отделите за наем. Имайте предвид, че в днешно време е трудно да намерите квартира от собственик. Най-вероятно ще се наложи да работите с агенция за недвижими имоти, която взема определен процент. За всеки оглед на жилище може да трябва да платите такса. Това са допълнителни разходи, за които трябва да питате брокера, с който работите.

След като сте уточнили лимита на бюджета си, минаваме на фаза огледи. Не се доверявайте само на снимки. Трябва обезателно да се запознаете и с хазяина. Понякога те създават проблеми, така че е важно да го видите и да прецените какъв човек е. Все пак вие ще обитавате това жилище и не искате някой да ви се меси и да влиза без предупреждение.

Южното изложение е за предпочитане – поинтересувайте се от това. Проверете сами, ако трябва. Това би намалило сметката ви за електричество. Токът и водата се плащат отделно от наема, така че и те трябва да се отбележат в бюджета.

Правилото за локацията е следното – на колкото по централно място сте, толкова по-висок е наема. Тук трябва сами да прецените. Ако сте си намерили работа, за предпочитане е да намерите апартамент, който е близо до нея, за да спестите от транспортни разходи.

Когато окончателно харесате жилище, ще трябва да платите два наема – единият служи за депозит (застраховка, в случай че нанесете някакви щети) и се връща, след като се изнесете.

Приятно пребиваване и умната!

Нанасяте се под наем – за какво да следите?
Rate this post

Google+ Comments