tumblr_n0buui6HNF1rd76vjo2_1280Хващам се на бас, че всеки от вас е слушал известната песен на Pink Floyd, озаглавена Another Brick In The Wall. Ако не сте, веднага превъртете клипа по-долу на 05:53 до 09:03, а след това на 10:55, не за друго, а защото песента има две части, а за предпочитане е да ги чуете и двете.

Така, вече всички знаем песента или сме си я припомнили. Тя е емблематична за творчеството на Пинк Флойд, на които не за първи път споменавам, че съм фен. Песента е от онези, които имат силата да променят хората и начина им на мислене в положителна насока. Това е една от причините да харесвам класическия рок. Определям го като жанр с е истински качествена музика, чиито класики оцеляват вече десетилетия наред и все още се слушат.

Знаете ли обаче, че рок бандата има цял албум от 1979 г., озаглавен The Wall? Колко от тях песните сте слушали и можете да се сетите? Извън познатата ни Another Brick In The Wall. По мое мнение всичките си струват, но не е нужно да ми се доверявате на сляпо. Нарочно съм ви споделил видео с целия албум. Изслушайте го и преценете сами дали съм бил прав.

 

Pink Floyd и тяхнта “Стена”
Rate this post

Google+ Comments