Живеем във време, в което компютъра, телефона, интернет и социалните мрежи са неизменна част от живота ни. За радост аз съм от поколение, в което технологията не беше навлязла, когато бях дете. Израснах на улицата, играейки игри и забавлявайки се с приятели. Това ме направи човек, който обича да се наслаждава на живота общувайки в реална среда и личност, която обича природата и хората, разбира се. Отделях много време и на животните, които имахме. Зайци, кокошки, патици. Какво ли не.. Наистина си спомням с умиление за тези прекрасни, безгрижни изпълнени с живот дни.

Какво се случва днес?

Сегашните деца още преди да проговорят и проходят се срещат с таблета и телефона. Това улеснява родителите, но дали е полезно за децата?

Скоростта, с която технологията навлезе в живота ни е прекалено голяма. Самите ние като индивиди все още не сме еволюирали до такава степен, че да може организма ни, дори мозъка ни да се приспособи към тази новост. Както знаете човешкия вид не е изглеждал по този начин преди и телата ни и организма ни са се променили спрямо начинът ни на съществуване. Според изследванията след време очите на хората ще са огромни, а главата голяма и издължена. Няма да сме толкова податлив на стрес и ще могат да издържат и по 40 часа без да спят. Тогава социалните мрежи и компютрите няма да са вредни. За сега според мен са. И всъщност всичко, което днес пропагандираме като стрес е именно това несъответствие в човешката еволюция на което сме свидетели и което безспорно ни се отразява.