biograffОт няколко месеца редовно си купувам списанието “Biograph”. То е много по-различно от списанията, които сме свикнали да виждаме – женски и мъжки – едните пълни с модни съвети и клюки, а другите с голи жени и коли. Биограф, поне доколкото аз виждам, се стреми да бъде повече културно списание, насочено към по-интелигентна аудитория, като все пак не изпуска и някои теми, които биха били интересни само на мъжката или пък само на женската аудитория, като кулинария, мода и други.

Списанието е с доста луксозен вид, а страниците му, които са над 200, са изпълнени с интересно съдържание. Така например, априлският брой отдава почит на великия актьор Тодор Колев с обширна биография, като в същия брой са включени и биографии в над 10 страници на Лучано Павароти и режисьорът Фредерико Фелини. Не е вярно, че за списанията и вестникарските издания вече няма хляб… има, и има кой да ги купува, когато са качествени и наистина си заслужават.  Както беше споделил Светльо Кантарджиев – шефът на маркетинг отдела в списанието в едно негово интервю – трябва внимателно да се следи от какво има нужда читателят като информация и форма, която не му бива представяна другаде. Е, тук виждаме култура, лайфстайл, мода, събития и какво ли не още, което може да касае и интересува човек от светска гледна точка през следващия месец. И всичко това на цена от 7лв. на месец, която мисля, повечето хора биха си позволили за нещо такова. Особено когато, както е в моя случай, първо го разглеждам аз и прочитам по-интересните за мен неща, а след това минава и през ръцете на другите вкъщи, че понякога и на който дойде на гости 🙂

Наскоро попаднах и на едно друго интервю от Светльо Кантарджиев – за рекламния пазар и списанията, което ми се стори доста интересно като за човек, който се интересува от реклама и затова го допълвам към този материал. Според мен наистина рекламният пазар се раздвижи тази пролет и ще продължава през лятото, освен това мисля, че издания като Биограф, които предлагат по-качествено съдържание на по-претенциозна аудитория – ще привлекат и доста по-платежоспособни рекламодатели.

Интересно БГ списание – Биограф
Rate this post

Google+ Comments