Невидимите заплахи са навсякъде около нас. Това, че не ги виждаме, не значи, че не съществуват. Една от тези заплахи, чиито вреден ефект може би не е познат на много от вас, са електромагнитните полета. Те се излъчват от електрическите уреди в дома ви, безжичния интернет и мобилните телефони, които използвате всеки ден, и в дългосрочен план могат да се отразят негативно на здравето ви.

ЕBlueSkyTransmissionLines-300x200лектромагнитните полета могат да причинят депресия, безпричинно изтощение, безсъние, най-различни алергии и чести главоболия. Звучи доста сериозно, нали? Но първо трябва да познавате опасностите около себе си, за да може да вземете превантивни мерки. Всички уреди, които ползваме в ежедневието, правят живота ни по-лесен и не може да се откажем от тях току-така; твърде много сме свикнали и вече са станали незаменими. Ами ако знаехме още в самото начало, че те ни вредят, щяхме ли да ги използваме? Може би не. Никой не би избрал съзнателно да вреди на себе си.
Навсякъде около нас съществуват естествени и неестествени електромагнитни полета, които не могат да се видят с просто око. Тези, създадени от човека, са били пренебрегвани с години, но напоследък около тях започна да се вдига шум. Направени са проучвания, които стигат до заключението, че електромагнитните полета може да имат негативно влияние върху човешкото здраве. Това, което е сигурно, е, че всички електроуреди ги излъчват – телевизори, компютри, кафе машини, тостери, сешоари и т.н.

Когато уредите ви са изключени, но не и от контакта, те излъчват само електрическо поле; магнитното такова се появява само когато уредът е включен и е по-силно, когато силата на тока е по-голяма. Материалите, от които са построени нашите домовете, ни предпазват от електрически полета, но не и от магнитни.

Създадените от човека електромагнитни полета идват от всичко, което използва или провежда електричество – електропроводи с високо напрежение, електрически жици, домакински уреди и т.н. Няма как да се избяга от тях освен ако не живеете далеч от града на място без ток. Единственото, което може да направите в случая, е да изключвате уредите от контакта, да избягвате да ги използвате често, да слагате телефона си по-далеч от вас… нещо минимално, но все пак от полза.

Какво знаете за електромагнитните полета?
Rate this post

Google+ Comments