Хората сме различни. Някои още по-различни. Обаче аз съм широкоскроен човек и взаимствам от всички типове хора по нещо. Ние, бялата раса, сме добри в инженерната мисъл, изкуствата, пътуванията. Цветнокожите се отличават по цял свят с добрите си спортни постижения (фен съм на леката атлетика, баскетбола и волейбола). Азиатците от своя страна ни надминаха по технологии, традиционалисти са и са прочути с чувството си за чест.

Напоследък все по-голяма популярност  придобива азиатската музика. По специално корейците дръпнаха напред с парчета като  “Gangnam style”, “Gentalmen” на PSY, групата влязла в рекордите на Гинес с най-голям фен клуб в света DBSK/TVHQ!  с “Mirotic”. Корейците се оказа доста креативни и специалисти в създаване на зрелище. Това, което не знаех, че в азиатските страни бой бандите са далеч от онова, което ни показват американските музикални продуценти. Корейската група трябва да бъде образец за младите, за това се обръща внимание на текстовете, за да не съдържат определени думи, сценичното облекло, грима, както и поведението на изпълнителите пред публика. Абсолютно задължително е умението да пееш и танцуваш едновременно. Един приятел замина за Шанхай и присъствал на концерт на бой бандата. Всяко от изпълненията в три часовия спектакъл е било на живо, подплатено със зрелищни движения. Разказа ми, че представителите с подобен талант се смятат за идоли на цялото общество.

starcraft_brood_war_image16Друго творение на корейците е спортът StarCraft: Brood War. Ако преди време зададох въпрос в блога си дали Интернет е спорт – О, в Южна Корея определено, ДА! Играта става толкова популярна, че я обявяват безкористно за национален спорт. Смята се, че това е спорт за ума, защото попада в жанр реално-времева стратегия. Най-умният стратег печели награда от Академията за интерактивна изкуства и науки.

Мисля, че в посочените две отношения има доста да се поучим от азиатците…

Кей поп и кей спорт
Rate this post

Google+ Comments