Според последните проучвания човек е най-креативен, когато е изморен.

Съществуват различни типове хора – някои обичат да се излежават до обяд и са по-продуктивни през нощта, други пък стават  в 5 часа и до 12 вече половината им ден е минал.

Хората са най-продуктивни, в часовете, в които са отпочинали, защото мозъкът тогава е най-свеж.

Когато говорим за креативност, нещата не стоят съвсем така. Каква е причината да сме най-креативни, когато сме изморени?

Когато мозъкът е свеж, той е фокусиран директно върху логическото решение на дадена задача или проблем. Когато мозъкът е изморен, той по-лесно се разсейва и отклонява. Така има възможност да се отклони към по-нестандартни мисли и насоки.

Какво всъщност е самата креативност?

Често креативността е символ на оригинално мислене и много нови идеи.

Всеки човек проявява креативност, защото всички ежедневно променяме представата си за света около нас.

Креативността е забавлението на въображението. За да бъде един човек изобретателен в работата си трябва да може да гледа с иновативен поглед над даден проблем.

Знаете ли кой е най-креативен? Разбира се, че децата. Децата са пълни с енергия и са с най-богатото въображение. Те не се страхуват да мечтаят, не са вкарани в определени изкуствено създадени от обществото рамки и са абсолютно неподправени. Именно, заради това е хубаво да се вслушваме понякога в забавните им изказвания, в които ако се замислим, има много истини и креативност.

А ти креативен ли си?

Кога сме най-креативни?
Rate this post

Google+ Comments