На всеки поне веднъж му се е налагало да се разправя с различни по вид бюрократични ситуации, които буквално са му докарвали главоболие. Янко Янев не е лекар, който лекува това неразположение, а всъщност е адвокат, който ви помага в разрешаването на различни казуси, включително и такива, свързани със застрахователни ситуации.

Случаят, за който ще ви разкажа, е точно такъв. Мой много близък приятел претърпя пътен инцидент, вина за който нямаше. Започнаха ходения по мъките, за да могат застрахователите да му изплатят сумата по ремонта на автомобила. Естествено дружеството се опита да приложи всички възможни врътки, за да намали и оспори сумата по ремонта, но той беше взел предварително няколко мерки.

Първо, беше проучил кои са лицензираните автосервизи, където може да направи ремонта, така че после да не го обвинят, че е надписал сметката за разходите. Второ, беше повикал служителите на застрахователната компания да снимат щетите по автомобила му.

И въпреки взетите мерки, дружеството се опита да не изплати сумата по ремонта. Подробностите по ситуацията ми бяха и продължават да ми бъдат напълно непонятни. И то не защото не съм се интересувал от обстоятелствата, а просто защото и до ден днешен не вдявам нищо от хилядите вратички в закона, които се опитаха да използват, но които за щастие не се отвориха за тях. И това се случи, защото на моя приятел му писна и потърси услугите на адвокат Янко Янев.

Той и екипът, който работи в кантората му, са едни от водещите специалисти в сферата на застраховането, гражданското и търговското право и недвижимите имоти, с дългогодишен опит и стотици успешно приключени случаи.

Самият Янко Янев започва да се занимава със застрахователни казуси след като претърпява пътен инцидент, след който едва не остава парализиран. Висшето си образование като магистър по право завършва в Югозападен университет „Неофит Рилски“. Задължителният си едногодишен стаж изкарва в София, където започва и практиката му като адвокат в една известна кантора. Няколко години по-късно отваря собствена кантора, отново в столицата, която привлича много дългогодишни професионалисти.

И така, с помощта на адвокат Янко Янев моят приятел успя да си получи парите, които беше заплатил по ремонта на автомобила си. А за мен, като страничен наблюдател на цялата ситуация, стана ясно, че е почти задължително в подобни ситуации да се възползваме от познанията на професионалистите просто защото не сме способни да навлезем дълбоко в материята само с два часа четене на блогове и форуми в Интернет.

Услугите на Янко Янев спестяват много главоболия
Rate this post

Google+ Comments