FASHION-March-Cover-Hailee-SteinfeldКрасиви жени, усмихнати и приветливи лица – това виждаме днес по модните списания. Изглежда красотата наистина ще спаси света, тъй като малко или много повечето хора се стремят подсъзнателно да подражават на стила и визията от екрана или пресата.

Изглежда моделите са необходими за социализацията на дадена личност, за налагане на образци, имидж, за следване на течения в облеклото и обрисуват цяла една епоха, която ще остане в историята. Но твърде малко днес се обръща внимание на това. Подсъзнатено всички приемаме посланията, харесваме всичко, което ни се предлага и несъзнателно винаги почваме да търсим красивото, тъй като естетическата част от нас е пробудена. Но главно се възхищаваме на чуждите модели, незабелязали, че у нас се броят на пръсти наистина добрите професионалисти. Това са ми го казвали много добри познати, които са общували с хора в този бранш. Чувал съм, че да си модел е по-добре да остане само хоби, тъй като хонорарите за участия са малки, а известността покрай това занимание е снижена до минимум.

Преди беше друго. Спомням си колко популярно беше моделството и какъв фурор имаше покрай конкурсите за красота. Тогава правата за тях принадлежаха на голямата агенция „Джей Моделс? и мероприятията се превръщаха в истински събития, който излъчваха дори по телевизията. Имаше нещо бляскаво, пищно, обещаваше се известност на момичетата, които бяха отделили от времето да се занимават с това. Днес всикчо е заглъхнало. В мрак. Известните ни лица се броят на пръсти, а там където наистина има талант се търси реализация в чужбина.

Мисля, че сериозно трябва да се помисли в тази насока и при наличието на толкова артистични и хубави мъже и жени по нашите ширини може да се направи много в това отношение. Защо България да не се превърне в известна модна сцена на Балканите.

Когато Джей Модел още работеше
Rate this post

Google+ Comments