Днес четох някаква статия из интернет, че българският мобилен оператор Мтел е отбелязал двукратно увеличение на продажбите на смартфони и таблети през изминалата 2012-та година. Доста се изненадах, признавам си. Уж криза, уж хората нямат достатъчно приходи, но си угаждат с последни модели джаджи. Фактите от Мтел сочат, че най-предпочитан сред българите е така нашумелият последно време iPhone 5.

Ще изкажа и моето мнение по въпроса защо се получава така. През месец декември се купуват много подаръци. Често това са именно такива технологии. Особено когато изборът на подарък за много близки става все по-трудна задача. Когато си изчерпал абсолютно всички идеи за това какво да купиш, идва време да подариш нов смартфон или таблет. Няма спор, че всеки се радва на такава модерна придобивка – и мъжете и жените.

Тук започвам да си задавам и един друг въпрос. Трябва ли да се изхвърляме толкова с коледните подаръци или с подаръците въобще? Аз лично съм на мнение, че да нооо … само за най-близките и то не винаги. Както се казва – по заслуги.  За половинката например бих взел такова чудо на техниката, но за братовчед ми не. Всяка година се задоволява и с по-малки придобивки от мен, предполагам е така. Освен ако не спечеля 6-ца от тотото, разбира се.

Мтел с ръст на продажби на смартфони
Rate this post

Google+ Comments