Напоследък ми прави впечатление, че все повече млади хора имат желание да притежават възможно по-скъп телефон. Не знам до каква степен това може да бъде оправдано, ако човек има възможност да кажем, че е приемливо да си позволи лукса за скъп телефон. Но трябва ли да тормозим родителите си за нещо, което реално няма да ни влезе по някакъв много смислен начин в употреба, или поне не повече от друг, който е в пъти по-евтин ? За съжаление сред младежите от все по-дребни неща започва да се заражда чувството за малоценност и това не е добре.

С развитието на технологиите общуването между хората стана нещо, което може да се осъществи по всевъзможни начини. Съществуват най-различни приложения и социални мрежи, които са достъпни и на мобилни версии. Това разбира се е комфорт, който повечето хора биха искали да си осигурят,  в това няма нищо лошо, но все пак трябва да се замислим до колко е важно това, което ще правим със своя телефон и дали това си заслужава парите, които сме готови да похарчим.

Когато на човек мобилния му телефон му помага да си върши работа, изпраща и получава имейли, използва го за презентации и т.н. тогава това си е необходимост и наистина няма нужда да се правят тънки сметки, но това са една малка част от купувачите на тези телефони. Като цяло те са купувани за играене на игри, първо компютъра замести играта навън и книгите, а сега телефона измести дори и компютъра.

Скъпите телефони и манията по тях
Rate this post

Google+ Comments