1406040703759

 

 

 

 

 

 

 

 

Хората непрестанно трябва да инвестират в себе си. Винаги съм вярвал и продължавам да твърдя, че ако искаме да успеем в живота, е необходимо непрестанно да се развиваме, да придобиваме нови умения и да се самоусъвършенстваме. Един от най-добрите начини, чрез които да постигнем тази цел, е, като изучаваме чужди езици. Оставям настрана английския, който всеки уважаващ себе си човек, трябва да владее поне на прилично ниво. Останалите чужди езици, върху които можем сериозно да помислим, по мое мнение са долуизброените.

Испански – от една страна е самата Испания, която не е бедна и далеч не е страна без перспектива. Освен това не са за пренебрегване испаноговорящите хора в Америка, които навярно са много повече, отколкото предполагате. А да споменавам ли Мексико, Аржентина, Чили, Перу, Колумбия и Венесуела?

Руски – знам, че много млади хора са настроени отрицателно спрямо руския език, но кой каквото ще да мисли и да казва, факт е, че Русия е сериозна икономическа сила. Освен това руският е говорим в много от постсоциалистическите страни.

Китайски – труден е, сложен е, дори е непонятен за мнозина от нас, но Китай е мощна и все по-мощна сила. Много български фирми внасят стоки от Китай или водят преговори с китайски фирми. Същевременно представете си колко са българите, които имат дори и бегла представа от този език. Не са много…

Немски – може да е груб като звучене и с трудна граматика, но немският си е немски, а Германия си е Германия. Икономиката й е мощна, а страната е световен лидер в не едно отношения. Да не забравяме също така и немскоговорящата част на Австрия.

Най-просперитетните чужди езици, които да учим
Rate this post

Google+ Comments