Ти го чукаш, то се пука! 24 години гледаме един и същ сериал на всеки 4 години и от време на време затаяваме дъх, изпълнени с надежда пред някоя „чужда продукция“, която с магическа пръчица да оправи иначе бозавото съдържание.

Скоро попаднах на интервю с Христин Петков, първият кмет на Сливен след ’89 година, който заключаваше, че в крайна степен Българският преход още не е извървян. По-важното, първо съзнанието ни трябва да се промени, за да очакваме последователни и градивни резултати.

prehТочно така: всеки гражданин е градивна единица на обществото, в което живее. И тъй като една птичка пролет не прави, нека бъдем единни в стремежа си за по-добро бъдеще. Защото не е справедливо по света да мислят, че киселото мляко е гръцко, мартениците са част от румънски обичай, а Кирил и Методий са македонци само защото всички са скептични към дрипавото и бедно балканско чедо България.

Нима тази родина е описал Ботев в „Майце си“ и „Моята молитва“? Нима за това отечество е бил обесен Левски? Нима за тази промяна е шила знамето Райна Княгиня?

Нека броенето спре дотук! 24-години стаж в сектор „Преход“ са достатъчни, за да продължим по-нагоре в йерархията, доказвайки за пореден път, че страна с толкова богата култура и история, съхранила се дори след 2 вековни робства, е достоен пример за подражание!

 

Първият демократичен кмет на Сливен, Христин Петков, за прехода
Rate this post

Google+ Comments