Някой бе казал, че човекът е медия, заради цялата информация, която носи върху себе си. Като започнем от облеклото и стилът, до прическата, тена на кожата и бижутата, но информация ни дава и поведението, и дори начинът на изразяване. Едни от най-големите източници на информация са татусите и пиърсинга.

Какво си мислите винаги, когато видите човек с пиърсинг? “Лау, тоя е с блиндирано ухо” или пък “Веригата му стига до носа”. Да, може би, но истината е, че този човек първоначално приемате като опасен и нещо у вас не ви позволява да го доближите. За други обаче е любопитен, защото е просто различен.

Eagle tattooКакво е впечатлението ви за човек с татуси? Да, обикновено повечето хора ги правят, защото просто считат, че е готино и прибягват до изтъркани фигури, но една голяма част човеци намират татусите за средство да изразят себе си. Едни от най-разпространените татуировки са такива, които посочват принадлежност – към етническа или религиозна група, към братство или друга организация – т.е имаме отличителен знак, сигнал за разпознаваемост. Втори искат да запомнят събитие от живота си и за това татуират датата му. Не малко са и тези, които възпроизвеждат образа на напуснал ги скъп човек. Четвърти правят мастилена фигура по необходимост – за да заличат грозен белег след катастрофа или операция.

Голяма група хора са тези, които търсят символ, чрез който да покажат свое вярване или черта от характера си. Такива най-често татуират силно животно на част от ялото си, дърво, котва или кораб, звезда, знак против страх или друго.

Всичко, което правим с външния си вид – независимо дали това е смяна на цвета на косата или очите, грим, татус, пиъсинг, керамично удължаване на зъбите, пластични операции е знак за околните, че се опитваме да представим вътрешния си образ, а не този, който виждат околните. Не подобряване на вида е това, а наподобяване на света вътре в нас в търсене на идеалната визия.

Посланията, които носим
Rate this post

Google+ Comments