Много хора се плашат от това да станат родители, заради отговорността и грижите. Всъщност родителството изобщо не е неблагодарна професия, а е една от най-добре заплатените.

Да чуеш за първи път „татко“ е най-великото чувство на света. За хората, които все още не са станали родители това е просто дума. Но всеки, който го е изпитал знае, че това усещане е незаменимо.

Любовта на децата е толкова чиста, искрена и неподправена, че ще ви накара да се почувствате за първи път, истински обичани. За вашето дете –  вие сте всичко. Вие сте пътеводител и негов закрилник в този нов и непознат за него свят.

Децата подмладяват, децата са като еликсир за младост. Независимо на колко години сте станали родители, децата ще ви тонизират, защото ще се зароди инстинкт да  изпълнявате родителските си грижи. Това е абсолютно нормално явление заложено в природата на човека. Много двойки с вече пораснали деца, се подмладяват изключително много, когато станат отново родители.

Децата са вашият антидепресант. Винаги когато сте тъжни, те ще са единствените, които ще могат да ви разсмеят, със своя неподправен оптимизъм.

Децата ще ви върнат във вашето детство. Кой не пази мил спомен за детството си? Времето за игри и забавления не е свършило. Детето ви ще е истински щастливо, ако си играете с него сякаш сте връстници, а за вас това ще е най-доброто бягство от стресиращото ежедневие.

Родителството е най-безценното нещо на света!

Защо е готино да станеш родител?
Rate this post

Google+ Comments