Ако всяка сутрин се събуждаш  все по-отчаян от живота и целият ти свят е крив, време е да се вземеш в ръце, да прочетеш моите съвети за щастливи утрини и да промениш живота си.

Протегнете ръце. Сутрешното протягане е много важно, защото при самото протягане се отделят ендорфини в мозъка. Ако все пак сте достатъчно ентусиазирани, може да пробвате да стартирате деня си и с няколко йога упражнения за начинаещи.

Слушайте музика или се отдайте на тишината.

И двата варианта са по-добри от гледането на новини, в които се говори за поредния инцидент, който несъзнателно ви стресира.

Пригответе си необходимите дрехи от предната вечер. Когато на човек му се спи, не му се занимава тепърва да търси дрехи и аксесоари. Ще ви отнеме не повече от 5 минути предната вечер, в които да подготвите всичко необходимо. Затова по-добре си спестете напрежението рано сутрин.

Подреждайте и чистете стаята си редовно.

Проучванията сочат, че човек спи много по-спокойно в подредена и чиста стая. Важно е и в какви нюанси е. Избягвайте използването на червеният и черен цвят за интериор на мястото, където спите. Червеният цвят се свързва с агресията, а черният цвят е потискащ.

Направете си сутрешен ритуал.

Направете си чаша горещо кафе, изтеглете си късмет, или си измислете ваше нещо, което ще ви действа положително. Проучванията сочат, че изпълнението на сутрешните ритуали действа успокояващо и ободряващо на човек.

Пробвайте и ще се уверите.

10 трика, за да се събуждате щастливи
Rate this post

Google+ Comments