Започвам директно по темата. Управител на фирма Вивекта е Васил Лазаров. Основната дейност, с която се занимават, е внос на качествени замразени продукти за родния ни пазар – месо, риба, замразени зеленчуци, бланширани картофи и др. Разпространяват ги чрез друга фирма, която също се ръководи от Васил Лазаров, Викториас. Чрез редовните ? транспортни и логистични услуги, продуктите на Вивекта достигат до крайния потребител т.е. до хора като мен.

Защо ви казвам всичко това?

Защото според мен е важно всеки човек да се пита откъде идва храната, която ежедневно консумира? Как се е озовала в магазина, от който я купуваме?

Ще дам няколко примера в тази насока, като използвам за целта продукти, които се внасят именно от Васил Лазаров и Вивекта БГ ЕООД.

Свинското месо на Даниш Краун! Познато ли ви е? Това е един от най-големите производители на свинско в Европа и ако ви е направил впечатление, има защо да е така. Това датско месо притежава по-добър вкус от други на пазара, защото качествата му се дължат на над 100-годишен подбор и селекция на породата. Ако трябва да сравня датското свинско месо, ще кажа, че то е толкова вкусно, колкото са немските вурстове или френските сирена. Пробвайте го, за да усетите разликата.

Агнешкото на Silver Fern Farms Limited! Новозолендско е по произход и само като си представя обширните зелени поляни на острова, разбирам от къде идва и добрия вкус на месото. По принцип не съм фен на агнешкото месо, предпочитам телешко или пилешко, но бих направил изключение за агнешкото на Silver Fern Farms Limited. Веднъж, когато много ми се беше дояло, купих една разфасовка от котлети, и отидох при майка ми да я сготви. Стана толкова вкусно, че оттогава майка ми купува само новозеландско агнешко. Основно покрай Велкиден, но не само тогава.

Тези две месни находки ме подтикнаха да проверя какво още се внася от Васил Лазаров и Вивекта. Асортиментът им се оказа дори по-богат, отколкото очаквах. Имат множество видове риба, сред които хек, скумрия, тилапия, пъстърва, октопод, миди, ролца от раци и др. Гледам поне веднъж седмично да консумирам риба заради полезните й съставки и затова обичам да изпробвам нови вкусове. По принцип не съм много добър готвач, но риба приготвям доста добре. С една гарнитура от задушени зеленчуци и рибата, и месото много си подхождат. Нужно ли е да ви казвам от коя фирма предпочитам да си купувам и замразените миксове зеленчуци? Разбира се, че от Вивекта. Васил Лазаров на идея си няма колко верен клиент има в мое лице.

Ами, вие? Имате ли си фирма или бранд, от който предпочитате да пазарувате? Може да не е само за храна, ще се радвам да споделите мнението си за различни видове стоки.

Кои са Васил Лазаров и Вивекта и защо купувам техните замразени продукти?
Rate this post

Google+ Comments