Попадна ми преди няколко дни промо код от лятна промоция на ICN.bg, с който си закупих споделен хостинг от компанията с 30% намаление. Отдавна ми се искаше да пробвам услугите на тази фирма, защото неведнъж са ми я препоръчвали познати от онлайн бизнеса като сме си говорили за хостинг в България. След като ги тествах няколко дни, реших да напиша ревю за читателите на блога.

  1. Цени  – доста евтини.  Просто няма база за сравнение с чуждестранни компании като Hostgator, Godaddy, Bluehost.  Спрямо българските си конкуренти, цените на ICN също са доста добри.
  2. Качество на услугата – тук няма как да дам сериозно мнение, тъй като са ми нужни няколко месеца наблюдение. Според познатите ми, които ползват услугите на компанията – качеството е повече от страхотно и почти не се случват прекъсвания.
  3. Поддръжка – ако има нещо, с което от ICN са известни, то е услужливостта на поддръжката си – на мен ми преместиха два сайта от други доставчици, което не им влиза в задълженията и беше напълно безплатно. Правило ми е впечатление също, дори когато някой се оплаква от ICN.bg в блога си или някой форум, шефа на фирмата се включва в разговора и се опитва да реши проблемите на пишещия.

Това, което лично на мен ми харесва при ICN.bg, е че постоянно се стараят да са на гребена на вълната, като въвеждат нови и полезни услуги за клиента. Така например хит е Cloud хостинга, който те започнаха да предлагат първи у нас, а от скоро са пуснали и нова услуга – ежедневно сканиране за вируси и хакерски атаки по сайтовете  – отново без аналог в България.

В общи линии съм много доволен от ICN.bg засега, дори само съотношението цена-качество, което предлагат, трудно може да бъде надминато. Може би скоро ще преместя и този блог там.

Споделен хостинг от ICN
Rate this post

Google+ Comments